23-10-2012

Recipe ; Pasta met zelfgemaakte tomatensaus

BENODIGDHEDEN
  • 3 tomaten per persoon
  • 1/2 paprika per persoon (kleur naar smaak)
  • 1 lente ui per persoon
  • 1 kipfilet per persoon
  • 1 portie pasta per persoon
  • kruiden naar smaak
  • peper en zout
  • blender/keukenmachine
INSTRUCTIES

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten op een bakplaat (bedekt met bakpapier). Laat ze even tien minuutjes in de oven zodat ze uit hun velletje knappen. Vervolgens leg je ze in een bak met koud water en ontvel je de tomaten. Laat ze even uitlekken op een bord/vergiet.

Kook de pasta alvast. Doe dit volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met ruim water. Voeg er ook nog een scheutje olijfolie aan toe. 


Doe de tomaten ontveld en al in de blender. Je kan ze het beste eventjes doormidden snijden.Zet de blender vervolgens aan, maar niet te lang. Om de saus fijn te krijgen kan je het eerst nog even door een fijn vergiet maken voor je verder gaat. Als de saus naar je zin is, voeg je er kruiden naar smaak aan toen. Proef wel telkens tussendoor eventjes, want je kan al snel teveel erin doen.
Bak nu de kipfilet. Je kan in plaats van kipfilet ook bijvoorbeeld een portie gehakt per persoon gebruiken, dat geeft vaak wel net iets meer smaak. Maar kipfilet is wel lekker mager natuurlijk. 

Bak de kipfilet eerst goed gaar en goudbruin. Vervolgens voeg je hierbij de tomatensaus. Laat dit eventjes meekoken en voeg daarna de gesneden paprika toe.

Tot slot voegen we de gesneden lente uit nog even 2 minuutjes toe.  Oh en vergeet je pasta niet! Giet deze af en laat het nog droog koken, zodat de pasta niet meer te nat is.


En dan is het smullen geblazen!! Je kan er natuurlijk nog lekker wat ketchup en geraspte kaas overheen doen voor net die extra bite.


Bon Appetit.

Liefs, Pat



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leave me a comment!