15-10-2012

Recipe; Gegrilde Kip met frisse Salsa

Gegrilde Kipfilet met een salsa van tomaatjes en munt
Dit recept is geheel te danken aan mijn geweldige Appie van de Weight Watchers. Ik heb het nu al twee keer gemaakt en het is echt verrukkelijk! Er zit een aparte smaak aan, maar het is een combinatie die heel goed werkt.

Nodig (voor 2 personen)
  • 2 stuks kipfilet
  • klein bakje cherry tomaatjes
  • verse muntblaadjes
  • 1/2 ui
  • 1 limoen
  • aardappelschijfjes
  • gemengde sla
  • komkommer
  • bakje met pijnboompitjes/croutons/salademix
  • sladressing
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • peper
  • zout
Instructies
  1. Snij de cherry tomaatjes in vieren. Houd er 5 apart om door de sla heen te doen.
  2. Hak de muntblaadjes fijn
  3. Snij de ui in kleine snippers
  4. Snij de limoen in vier partjes
  5. Pak een kom en meng hierin de tomaat, munt en ui. Doe hier twee eetlepels witte wijnazijn bij en meng dit goed door elkaar.
  6. Knijp vervolgens nog 2 partjes limoen boven het mengsel uit.
  7. Strooi wat zout en peper op de kipfilet.
  8. Verhit in een pan een beetje olijfolie en bak hier vervolgens de kipfilet gaar en goudbruin in.
  9. Pak een andere pan en verhit hierin ook een beetje olijfolie (of boter als je dat lekkerder vindt). Hierin bak je de aardappelen.
  10. Ondertussen maak je de salade op. Doe de gemengde sla in een kom, samen met gesneden komkommer, de overgehouden cherry tomaatjes, het bakje met salademix en wat sladressing.
  11. Leg vervolgens de kip op het bord, samen met de aardappeltjes. Schep hierbij de salsa en als laatste leg je er nog 1 partjes limoen bij.
  12. Bon Appetit!
Liefs, Pat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leave me a comment!