06-11-2012

Diet Dinsdag; Tips om af te vallen



Diet Dinsdag; Tips om af te vallen

De volgende tips kreeg ik van een vriendin (en mede afvalmaatje). Ik vond ze zo treffend en eigenlijk gewoon zo simpel en logisch, dat ik ze maar gewoon ga delen met jullie. Of je nou af moet vallen of niet; dit is een hele gezonde manier van leven.

Eet/drink de volgende producten.
      Water                                     Soja melk
Kalkoen                                  Broccoli
Avocado                                Groene thee
Spinazie                                 Koffie
Appels                                    Amandelen
Kaneel                                               Havermout
Bonen                                    Grapefruit
Yoghurt

Eet 5 x per dag kleine beetjes. Zo blijft je lichaam voortdurend in het verbrandingsproces.

Eet wanneer je honger hebt. Ga dus niet eten op gezette tijden, want als je eet wanneer je geen honger hebt, heb je de producten niet nodig en wordt het dus opgeslagen als vet.

Eet vooral wat je lekker vindt. Ga je zelf niet straffen door de hele dag te lopen kauwen op een wortel of een stengel bleekselderij. Eet gewoon wat je lekker vindt, maar de truc is om het met mate te eten. Herken dus ook wanneer je vol zit.

Neem geen light producten. In light producten zit namelijk een stofje wat ons een honger gevoel geeft; om nog maar te zwijgen over aspartaam. Weet je niet wat aspartaam is? Google maar eventjes, dan blijf je wel van de cola light af (en zeg nou zelf; 1 echte cola is toch veel lekkerder dan al die vieze light producten?)

Neem ’s ochtends havermout door je eten. Havermout zorgt ervoor dat je lang een verzadigd en vol gevoel hebt.

Stop met eten als je vol zit. Ook al heb je nog zo’n hoop op je bord liggen, zet het weg. Ik zeg niet dat je het meteen weg moet gooien, want misschien krijg je later nog wel trek. En dan kan je gerust weer wat eten; maar eet gewoon als je honger hebt. En stop als je vol zit.

Liefs, Pat



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leave me a comment!