16-11-2012

Boeken; House by the Sea, The Lucky One & A Walk in the Park

*** (3 out of 5)
Het verhaal speelt zich af in het Toscane van 1968 en in het Devon van 2009. In Toscane leeft een klein meisje,Floriana,  dat een soort van zwerversbestaan leidt. Ze is ontzettend onder de indruk van een prachtig mooi groot huis, Villa Magdalena genaamd. Om haar miserabele leventje te ontvluchten en te vergeten maakt ze elke dag de tocht naar het mooie huis, ze gluurt stiekem naar binnen. Dromend van een leven over rijkdom en geluk. Op een dag wordt ze echter betrapt door de zoon des huizen,Dante, die bijzonder knap blijkt te zijn. Ze is eerst bang dat ze weggestuurd zal worden. Maar, hij vraagt haar naar binnen en de twee ontwikkelen een bijzondere vriendschap. Geen van beide beseft echter wat er door deze ontmoeting in gang is gezet.
In Devon zien we vervolgens Marina en Grey. Ze doen er beiden alles aan om het door hen zo geliefde Hotel Polanze te laten bestaan, het hotel dat zij al jaren beheren. Om opbrengsten te genereren organiseert Marina jaarlijks een 'artist-in-residence'; dit maal in de vorm van de Latino Rafa Santoro. Deze charmante Argentijn blaast het hotel weer nieuw leven in. Maar is hij wel wie hij zegt dat hij is?


***** (5 out of 5)
Een prachtig, ontroerend, heerlijk boek van Nicholas Sparks. Terwijl hij in Irak gestationeerd is vindt Logan Thibault een foto van een vrouw. Nadat hij deze foto heeft gevonden lijkt het of hem niks maar kan overkomen. Hij overleeft bomaanslagen, vuurgevechten en hij verliest vele van zijn maten. Naarmate de tijd verstrijkt raakt hij overtuigd van het feit dat deze vrouw heel belangrijk voor hem is. Aangespoord door een vriend, volgt hij zijn intuïtie  Hij wandelt het halve land door om haar te vinden, hij gaat zijn lot achterna. Uiteindelijk vindt hij haar; de mooie en kwetsbare Beth. Na een tijdje geven ze zich over aan de liefde voor elkaar. Maar Logan heeft nog steeds een geheim voor haar; hij heeft nog steeds niet verteld hoe hij haar überhaupt heeft gevonden... Hoe zal Beth reageren als ze hoort dat hij voor háár het hele land door is gegaan, zonder dat hij haar ooit ontmoet had.


**** (4 out of 5)
Na jaren keert Lara weer terug naar haar geboortestad, Bath. Ze verdween op 16-jarige leeftijd, na een heftige ruzie met haar vader en stiefmoeder. 16 jaar lang heeft ze niks van zichzelf laten horen. Iedereen kijkt dan ook raar op als ze plots weer verschijnt, op de begrafenis van haar vader. Daar ontmoet ze ook haar vroegere beste vriendin, Evie, weer. Alles lijkt weer als van ouds, er is veel bij te praten. Lara wordt uitgenodigd voor de bruiloft van haar vriendin, die plaats zal vinden in Bath. Als het eindelijk zo ver is, lijkt alles plots in het honderd te lopen. De dag van de bruiloft zet een hoop veranderingen in gang, veranderingen die niemand had zien aankomen...

Veel leesplezier!!!
* Als je op de titels van de boeken klikt kom je op de bol.com website terecht!

Liefs, Pat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leave me a comment!